2008-11-30 13:52:21• hírek • Szatmar.ro

Erősödhet a román gazdaság

A Román Nemzeti Bank elnöke, Mugur Isarescu úgy véli, hogy a román gazdaság jövőre 3 és a 6 százalék közötti erősödést érhet el, ez azonban nagyon sokban múlik a politikai környezettől is.

"Romániának a 2008-as a tizedik év, melyben gazdasági növekedést ért el. A gazdasági krízis ellenére ez jövőre is folytatódni fog, de fontos megjegyeznem, hogy egy elhamarkodott "krízis-ellenes" program bevezetése nagyon veszélyes lehet"- mondta. Elmondása szerint szakértelemmel kell kezelni a kérdést, és a jövendőbeli kormány is eként kell a problémát megközelítse.

Szakértők szerint a következő évben a gazdasági világkrízis hatására jelentősen csökkenni fog a gazdasági erősödés. Egyes becslések szerint ez 4 százalék körül várható, ami a fele a 2008-asnak. Ugyanakkor, a legpesszimistább becslés a Moody
's elemzőjétől érkezett, Kenneth Orchard szerint 0,3 százalékkal csökkenni fog a gazdaság a következő évben. Az Országos Prognózis Bizottság erre az évre egy 9,1 százalékos, míg 2009-re 6 százalékos gazdasági növekedést vár- írja az Impulzus.ro.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: